top of page
Search

Maailma suurimal roheäriideede konkursil on eestlastelt oodata kõrgeid tulemusi

Updated: Jul 29, 2019


Cleantech ForEst korraldab koostöös Keskkonnaministeeriumiga maailma suurima säästva tehnoloogia ideekonkursi ClimateLaunchpad Eesti finaali. ClimateLaunchpad programmi eesmärgiks on uued rohetehnoloogia ideed kasvatada reaalseteks jätkusuutlikke muutusi toovateks ärideks. Cleantech ForEsti tegevjuht Erki Ani kiidab programmi arengut: "Kui 2015 aastal osales programmis vaid 28 riiki, siis tänavu kandideeris üle 1400 iduettevõtte rohkem kui 45-st riigist".

ClimateLaunchpad programmi idufirmad toovad Eestis uuendusi järgnevates valdkondades: saepurust 3D printimine, raviomadustega kemikaalivaba tekstiil, biomassist vesinikkütuse tootmine, uudne keskkonnaseisundi monitooring, biojäätmete fermenteerimine, elektrit tootev kangas, vertikaalpõllumajandus, veevaba kohvitopside kiirpesusüsteem, päikeseelementidega asfalt ja kütuse vähendamise eesmärgil laevakere puhastav robot. Nii mõnigi nendest tehnoloogiatest on ka maailma tasemel fenomenaalne.


Märkimist väärib, et Eesti paistab rohetehnoloogia iduettevõtetega silma ülemaailmselt. Kuigi ClimateLaunchpad programmis osalevate alustavate iduettevõtete arv on suur, siis on eestlased saavutanud alati auhinnalisi kohti. 2016 aastal tuli ligi 1000 kandidaadi seast esikoht just Tartu Ülikoolist alguse saanud kohalikule startupile Gelatexile, kes töötavad välja kemikaalivaba kunstnahka.


Tänavu asuvad võistlustulle 10 parimat Eesti cleantech innovaatilise ideega meeskonda, kes on kahe kuu jooksul läbinud mentorite käe all ärikoolituse programmi. Eesti finaalis valitakse ekspertide abiga välja 3 kõige tugevamat startupi, kes lähevad Eestit esindama ClimateLaunchpad suurfinaali, mis leiab aset 1.-2. novembril Edinburghis, Šotimaal.

 

MIS? ClimateLaunchpad Eesti Finaal

KUS? Tallinnas Erinevate Tubade Klubis

MILLAL? 15. augustil kell 18.00 – 22.00

Rohkem infot ürituse ja idufirmade kohta leiad www.cleantechforest.ee lehelt

Eesti finaali info leiad siit: https://www.ev100.ee/et/node/11124

#Education #cleantech #ClimateLaunchpad

33 views0 comments